WAAROM KINEX?
IEDEREEN VERDIENT DE BESTE ZORG
Bij KINEX geloven we dat elke persoon met een fysiek letsel, elke dag opnieuw de beste zorg verdient. We verzekeren u van die zorg door onszelf steeds uit te dagen om te verbeteren, om up-to-date te blijven en de opgedane kennis te implementeren in onze manuele technieken en actieve revalidatie. Met deze visie revalideren we gericht uw letsel, verbeteren we uw prestaties en streven we er samen naar om tot het gewenste resultaat te komen.
MANUELE THERAPIE
Als spieren, pezen en gewrichten een letsel vertonen dan gaan ze de mobiliteit, flexibiliteit en functionaliteit beperken. Door specifieke manuele technieken toe te passen herstellen we deze functies. Afhankelijk van het letsel selecteren we de beste technieken op maat van het letsel en voeren we die uit. Die technieken omvatten mobilisaties, manipulaties, stretching, myofasciale therapie (dry needling) en zo veel meer.
SPORTKINESITHERAPIE &
RETRAINING
In de revalidatie van acute sportblessures of chronische overbelastingsletsels is (snel) terugkeren naar de sport het doel. De focus ligt op een actief functioneel herstel waarbij de behandeling op maat gemaakt wordt. Bij het opstellen van het revalidatieplan houden we vast aan deze 3 pijlers:
- Het individu:
Elk lichaam en elke blessure is anders en reageert anders op belasting. Het bepalen van de individuele belastbaarheid, het tempo van de revalidatie … We spelen hierop in en maken samen stap voor stap progressie. - Specialisatie:
Verschillende structuren (spieren, pezen, gewrichten …) vragen een verschillende aanpak. Als sportkinés weten we welke behandelingen we moeten toepassen om de verschillende blessures optimaal te revalideren. - Sportspecifiek:
Sporten verschillen dus we selecteren oefeningen die zich richten op de sportspecifieke belasting. Alles staat in het kader van een snelle ‘return to sport’ en dit meteen aan een maximale intensiteit met een minimale kans op herval.
MYOFASCIALE THERAPIE
(DRY NEEDLING)
Myofasciale Therapie wordt toegepast bij pijn afkomstig van knooppunten in de spieren.
Wanneer een spier overbelast of gekwetst wordt, kunnen er pijnpunten (=trigger points) ontstaan in de spierbuik. Kenmerkend voor deze trigger points is dat ze een specifieke lokalisatie en pijnuitstralingszone hebben.
Wanneer trigger points gediagnosticeerd worden, kunnen ze effectief behandeld worden door deze kort aan te prikken met een kleine, fijne acupunctuurnaald. Wanneer het trigger point wordt aangeprikt, spant de spier kort op (= local twitch response) om daarna de spanning los te laten.
Onmiddellijk na de behandeling kan u vaak al makkelijker bewegen, is de coördinatie en kracht toegenomen en kan de pijn, veroorzaakt door de trigger points, verdwenen zijn.
Na de behandeling is het mogelijk dat de spier nog wat stijfheid of vermoeidheid vertoont. Door de spier wat extra comfort te geven door o.a. warmte te leggen en licht te stretchen is deze stijfheid/vermoeidheid vaak van korte duur.
Wanneer kan dry needling worden toegepast:
- spanningshoofdpijn
- nek- en schouderklachten
- spierletsels ontstaan bij het sporten
- chronische pijn en fibromyalgie
- tennis- en golfelleboog
- …
LYMFEDRAINAGE
Manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder (M.L.D.V.) is een rustige techniek, gericht op het stimuleren van het lymfestelsel om het teveel aan vocht, zichtbaar en onzichtbaar, beter en sneller via de lymfebanen af te voeren. M.L.D.V. is een zachte massagevorm die op het hele lichaam kan worden toegepast. Het doel is de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties (ophoping van vocht) op te heffen, de immuniteit te verhogen, stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.
Wanneer kan lymfedrainage worden toegepast:
- oedeem of zwellingen na een ongeval of operatie
- lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem
- klachten als gevolg van stress
- migraine
- reuma
- neus-, keel- en ooraandoeningen
- huidproblemen: chronisch eczeem, littekenweefsel …
- bloedcirculatiestoornissen
ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING
Zwangerschapsbegeleiding omvat pré- en postnatale kinesitherapie. U wordt dus zowel voor als na de bevalling begeleid. Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam veel veranderingen.
De zwangerschap beïnvloedt onder meer:
- de houding
- soepelheid
- evenwicht
- stabiliteit
- spierkracht
- beweeglijkheid en ademhaling
Pré- en postnatale oefeningen helpen om het lichaam in conditie te houden en het voor te bereiden op de bevalling. Hiervoor passen we ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en persoefeningen toe. Ook helpen we het herstel na de bevalling te versnellen.
Prénatale kiné start u best rond de 30e week van je zwangerschap
Postnatale kiné start ongeveer 6 weken na de bevalling.
VUL DIT FORMULIER IN VOOR MEER INFO
Stel hier uw vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.